Psykolog Mette Blach

Om Psykolog Mette Blach

Fra en tidlig alder har jeg været et nysgerrigt væsen. Jeg har altid interesseret mig for mine medmennesker og for menneskets natur generelt. Efter handelsskolen rejste jeg til London for at arbejde på et plejehjem i et år. Derefter havde jeg slet ikke fået nok af verden og brugte yderligere flere år på at rejse og arbejde i store dele af verden; jeg har undervist børn i ridning på en summer camp i USA, arbejdet i en danskejet isbutik i Australien, arbejdet på et fashionabelt hotel i Skotland, haft mange andre skæve og spændende jobs og rejst i mange lande på alle kontinenter på nær Antarktis.

Tilbage i Danmark holdt jeg min passion for fremmede kulturer og diversitet i live ved at blive ansat i A. P. Møller-Mærsk. Det blev til otte spændende år med forskellige stillinger i Danmark, Italien og Sverige, herunder som leder. Ved siden af jobbet læste jeg HD i organisation og ledelse. Jeg var glad for mit arbejde, havde fantastiske kolleger og gode forhold. Men alligevel havde jeg en fornemmelse af, at jeg skulle gøre noget andet. Det var frustrerende, for jeg anede ikke, hvad jeg ellers skulle lave. Efter noget tid valgte jeg at lytte til min intuition og forfølge den drøm, som jeg endnu ikke vidste, hvad var. Efter mange år med en travl og organiseret hverdag trak jeg stikket ud, sagde min lejlighed op, solgte mine møbler og besluttede mig for at starte helt forfra – med hvad vidste jeg stadig ikke. Efter et halvt års rundrejse i Asien kom jeg tilbage til Danmark og besluttede mig for at læse psykologi på universitetet. Og ret hurtigt inde i studiet vidste jeg, at nu havde jeg fundet min rette hylde og jeg har ikke set mig tilbage en eneste gang.

Samtidig med psykologistudiet har jeg taget en to-årig praktisk uddannelse til coach og terapeut hos Life Academy. På den måde fik jeg hurtigt masser af praktisk erfaring og samtidig fik jeg endevendt mig selv gennem mange timers terapisessioner, både som terapeut og klient.

Det er vigtigt for mig, at jeg selv har tilbragt mange timer i klientstolen. På den måde har jeg lært mig selv, mit sind, mønstre og overbevisninger godt at kende og ved også, hvad det vil sige at være klient. Det er min overbevisning, at det gør mig til en bedre terapeut. Mit moralske og etiske ansvar overfor mine klienter tager jeg meget alvorligt, og det er vigtigt for mig, at mine klienter føler sig anerkendte, accepterede og respekterede.

Motivation og vision

Jeg er som nævnt nysgerrig på menneskets natur: hvad der driver os, hvad der giver mening for den enkelte og hvorfor. Min passion er at se mine klienter udvikle sig. At være vidne til når gamle mønstre og handlemåder erkendes, og man dermed sætter sig selv fri af dem.
Hos mig er der ikke noget rigtigt eller forkert – det eneste “rigtige” er, at du lever dit liv, nøjagtigt som det giver mening for dig.
Min vision for mit virke er at bidrage til et samfund, hvor den enkelte gør det, der giver mening for hende eller ham, og hvor der er tid og overskud til fordybelse, ro, at sanse og at være. Jeg ser mig omkring og synes, vores samfund med dets normer og spilleregler kan være alt for barskt og hæsblæsende for mange. Jeg ønsker, at folk skal lære at sænke barren, være mere tilstede i nuet og genfinde sig selv og sine inderste ønsker og passioner.

Metode

Jeg har en holistisk tilgang til det enkelte menneske. Det betyder, at jeg inddrager både krop, sind og sjæl i mit arbejde. Kroppen har ofte en masse at fortælle, uden at hovedet/ sindet er bevidst om det. Jeg har selv opkaldt min tilgang “holistisk psykologi”, men på “psykologsprog” hedder det nok nærmere metakognitiv psykologi. Metakognitiv betyder, at vi i udgangspunktet ikke arbejder med tanker, følelser og kropsfornemmelser, men i stedet lærer dem at kende og at være med dem, som de er. Det er i erkendelsen af, at vi ikke kan styre hvilke tanker og følelser, der dukker op, men vi kan styre, hvordan vi forholder os til dem. Det er en selvkærlig tilgang, hvor vi lærer at slutte fred med os selv og lærer at være i verden på en harmonisk og sund måde, uanset hvad der sker i vores omgivelser og vores liv.

Jeg benytter mig af mindfulness og åndedrætsteknikker som redskaber til at skabe ro og overskud og som grundlæggende byggesten i et velafbalanceret og harmonisk liv.

Pin It